torstai 21. helmikuuta 2013

Muovinkorjaus

Tiistai 19.2.2013

Jari piti meille teoriaa muovinkorjauksesta ja tästä piti kirjoittaa blogiin selostus miten muovinkorjaus tehdään.

Muovin korjaus tehtiin puskuriin josta oli lähtenyt kulmasta palanen irti, niin kuin näätte kuvista!
1. Ensiksi purkuri putsattiin.
Tässä tapauksessa kun osa oli suuri , putsattiin vain korjattavan alueen ympäriltä ja itse alueesta, sekä katsottiin mitä materiaalia puskuri on.2. Halkeimien jatkumis esto.
Elikkäs puskurissa oli halkeamia, joten halkeimien päähän porattiin reikiä, mielummin useampi kuin liian vähän ja tämä tekniikka estää sen että hakeamat eivät pääse jatkumaan.

Kuten huomaatte opettaja muuttui aikuisopiskeliaan. Joona siis teki reikiä jonka jälkeen Jari palasi jatkamaan työtä.

Tähän osaan porattiin kyllä viemä kaksi reikää lisää. 


3. Porauksen jälkeen putsattiin irronnut palanen ja puskurin ympärys missä sijaitsi halkeema.4. Sitten halkeaman reinat pyyhittiin tartunta-aineella.
Tartunta-aineen annettiin vaikuttaa 5minuuttia.


5. Tämän jälkeen leikattiin ja liimattiin taustatuet puskurin taakse. Ole huolellinen liimatessasi, että läpyskät menevät oikeaan kohtaan!

6. Sitten sauma viistettiin. 
Viistäminen pitää tehdä melko syvälle osaan, jotta korjausainetta saadaan kunnolla halkeamaan.Jos halutaan nähdä että meneekö veistäminen liian syvälle kannattaa taivuttaa osaa niin näät sen, että onko se minkälainen.Tältä näyttää se jos on liian syvälle veistänyt! Eli kun katsot sivuun niin näät tuon reijän! puhkimeni..


7. Viistämisen jälkeen sen ympäriltä hiotaan maali poies ja sen jälkeen suihkutetaan pohjamaali.Täs kuvassa nähdään kun suihkutetaan  pohjamaalia osaan!


8. Sitten vuorossa on muovinkorjausaineen laitto, mutta ennen kuin muovinkorjausainetta käytetään osaan, tulee korjausainetta pursottaa noin.2sentin verran esim. suojapaperille/pahvin päälle. Tällä varmistetaan, että korjausaine on sekoittunut. Vasta sen jälkeen pursotetaan ainetta hakeamaan ja kitataan se muutaman kerran korjausaineella muovilaskan kanssa.
9. Kun muovinkorjausaine on kuivunut se hiotaan tasaiseksi. 

Enempää Jari ei meille kertonut, mutta aina on muistettava nuodattaa muovinkorjausaineen valmistajan ohjeita melko tarkasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti