perjantai 23. marraskuuta 2012

Valmistelua atto-jaksoon!

Keskiviikko 21.11.2012

Saatiin tehtäväksi kirjoittaa blogiin maalarin perus tarvikkeista. Kirjotushan tapahtuu siis suomeksi, englanniksi ja ruotsiksi, mutta tekstit tulee kyllä ihan suomenkielellä. Itse en osaa suomenkielen lisäksi mitään muuta kieltä! ..Enkku ja ruotti siis tuottaa vaikeuksia!
Mut asiaan!

1. Paineilmapistooli
Compressed-air gun
Tryckluft

Paineilmapistooli käytetään usein puhdistukseen, eli jos halutaan esimerkiksi saada vanteesta ylimääräiset roskat/pöly pois, niin paineilmapistoolilla ne saa nopeasti pois häiritsemästä työntekoa.


2. Kynäruisku
Airbrush
Airbrush

Kynäruiskulla voidaan tehdä erikoismaalauksia ja sillä saa tehtyä tarkkaa työtä. Esimerkiksi autoihin, vaikka jotain liekkikuvioita tai ihan mitä ikinä keksiikin.


3. Maalarinteippi
Masking tape
Maskeringtejp

Maalarinteippiä voidaan käyttää monessakin asiassa, kuten meillä sitä käytetään mm. siihen kun vaihdetaan pöytiin uudet pahvit, niin maalarinteipillähän ne kiinni pysyy xD ja niillä saa usein peittoon seillaiset kohdat, joita ei esimeksi maalattaessa tarvitse maalata, kuten junanosien ratakset.


4. Nylonlaikka
Nylonspot?
Nylonduk

Nailonlaikkaa käytetään ruostekohtien poistossa ja sillä lähtee maali hyvin irti , ja ruoste mukana.5. Hiomapaperi
Sanding paper
Slippapper

Hiomapaperia käytetään yleensä siinä, kun hiotaan kittiä pois/tasaisemmaksi tai muuten maalinpoistoon.
Hiomapapereilla saa myös joitain metalliosia yms. kiillotettua.


6. Kitti & Kittilasta
Putty and Putty spatula
Kitt och Spackel spatel

Kittiä tarvitaan yleensä siinä, kun halutaan pinta tasaiseksi tai korjata jotain halkeamia yms. Kittilastalla taas kitti pistetään paikalleen ja levittämällä pistetään kohteeseen (levitetään kohteeseen).


7. Hiomatuki
Tool rests
Verktyget vilar

Hiomatukea käytetään, kun hiotaan jotain sellaista kohdetta mihin tarvitsee saada tasainen pinta.
Hiomatukeen kiinnitetään hiomapaperi.


8. Mattopuukko
Carpet knife
Mattkniv

Mattopuukkoa käytetään kaikessa mitä tarvitsee ns. leikata (esim. uutta pahvia pöytään). Tai sitten sillä saa esimerkiksi puhdistettua junanosien sisustat. Sillä saa myös avattua mm. pahvilaatikot yms nopeasti ja helposti.


9. Hiomakone
Sander
Sander

Hiomakonettakin käytetään siinä, kun halutaan saada kappaleelle tasainen ja hyvä pinta. Silläkin saa myös maalit nopeasti metallipinnalta pois. 


10. Hiekkapuhallin 
Sandblasting
Sandblästring

Hiekkapuhallinta olen itse käyttänyt esimerkiksi vanteitten maalinpoistossa. Sillä saa nopeasti ja helposti maalipinnan kappaleesta pois ilman, että pinta menee huonoksi (naarmuttuu yms).


11. Pesukone
Washer
Tvättmaskin

Pesukoneeseen pistetään osat, jotka halutaan saada ylimääräsestä liasta ja kakasta pois.
Kone puhdistaa osat.


12. Pesusieni & Ämpäri
Sponge and Bucker
Svamp och Hink

Näitä välineitä käytetään autonpesussa. Ämpäriin vettä +pesuainetta sitten sientä kastaen ja eikun hinkkaamaan autoa puhtaaksi.


13. Pensseli
Paintbrush
Målarpensel

Pensseliä käytetään maalaamiseen. Pensseliä voi käyttää ja käytetäänkin ruiskunpesussa. Pensseliin laitetaan ohennetta (tinneriä) ja putsataan ruiskun osat.


14. Ruisku
Sprayer
Spruta

Ruiskua käytetään maalaamisessa, lakkaamisessa yms. Ruiskulla saa hyvännäköisen ja tasaisen maalipinnan.


15. Vaaka
Libra
Horisontell

Vaakaa käytetään, kun sekoitetaan maalisävyjä. Sillä mitataan/punnitaan maalien määrät ja näin saadaan oikean sävyinen maali tehtyä.


16. Märkäkalvonmittari
Wen film thickness gauge 
Våtfilm tjockleksmätare

Märkäkalvonmittaria käytetään, kun halutaan mitata maalipinnan paksuutta, ja niin nähdään kuinka paljon on ruiskutettu maalattavaan kappaleeseen.


Tämä tehtävä oli ryhmätehtävä jos ymmärsin oikein. Menni sen sijaan oli tehnyt tämän kotonaan jo ja sanoi, että saa kopioida tekstit hänen blogistaan joten tässä hänen blogi sivustonsa :)
Ps. ryhmään kuului: Menni, Sanna, Laura & mä.

http://mennipinnalla.blogspot.fi/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti