tiistai 30. lokakuuta 2012

Vanteet

Maanantai 29.10.2012

Aloitimme iltapäivästä tyttöjen kanssa yhtä asiakastyötä jota Jari ehotti tekemään. Suostuimme moiseen, työ oli semmonen, et meidän piti puunata vanteet siihen kuntoon, että ne jauhemaalataan. Jauhemaalauksen teimme siis me (Laura, Menni, Sanna ja mä). Jokainen sai oman vanteen ja sitten vaa työn touhuun!Työvaiheita:

1. Putsataan vanteet.

2. Ruvettiin rapsuttelemaan lastalla maaleja poies. Otettiin irti kaikki repsottavat maalit ja mitkä lähti helpolla työllä, ei ruvettu väkisin ottamaan kaikkea poies, ettei vanteiden pinta vaurioituisi turhaan oli kuitenkin kyse asiakastyöstä.
Tänään eli tiistaina 30.10.2012

Päästiin jatkamaan vanteita ja homma jatkui tähän malliin,

3. Irrotimme vanteista venttiilintupit jonka sai poies mattoveitsellä.

4. Seuraavaksi irrotettavissa olis se keskellä oleva tsydeemi. Me ei tytsyjen kanssa niitä millään saatu irti joten eikun Jari apuun. Jari kun tuli paikalle niin ei hänkään meinannut saada työtä kummallista juttua poies. Noh onneksi loppujen lopuksi Jari sai sen naputeltua siittä irti. Kiitos Jari :)
5. Seuraavaksi oli sitten vanteiden aika mennä pesulle elikkäs huuhtelimme vanteet puhtaalla vedellä.6. Vanteet pesuriin 5-10minuutiksi (tietysti yksi kerrallaan!).7. Sitten tietysti pesurin jälkeen on aina hyvä kuivata vanteet.Vanteet kun kävivät vuoronperään pesurissa niin me tyttöjen kanssa viihdytimme toisiamme. Pitäähän nyt koulussakin hauskaa olla!Tuli siinä huomattua, että pesuri vuosi. Nestettä siltä tuli! o_o
Pyysimme Marikan paikalle, ihmetteli suuresti ja totesi vain, että jälkien perusteella tuo on aikasemminkin vuotanut, mut antoi kuitenkin luvan jatkaa pesurin käyttöä. Onneksi ei hommat loppuneet siihen!


8. Noh sit oli vuorossa hiekkapuhallusta! Saimme yhden kokonaan valmiiksi ja toista kerkesimme aloittamaan. Huomenna jatketaan hiekkapuhalluksen merkeissä ja kahtotaa jos saisimme kaikki valmiiksi.Perjantai 09.11.2012

Saatiin tyttöjen kanssa kolmas vanne puhallettuu ja neljättä aloitettua kunnes hiekka loppui ja työnteko loppui siihen. Noh ei annettu sen haitata. Päätettiin, että kun meitä ei ole kuin kolme nii jauhemaalataan noita valmiiksi puhallettuja.

(1) ...Itse olin palaverissä kun Sanna ja Menni jauhemaalas, mutta tytöt olivat vanteet ensiksi rasvanpoistoaineella putsanneet jonka jälkeen he olivat päässeet jauhemaalaamaan.

2. Vanne oli aina laitettu esilämpenee n200 asteeseen, kymmeneksi minuutiksi.

3. Tämän jälkeen vanne otetaan unista poies, pistetään se maalauspaikalle.

4. Otetaan hopeeta vanne väriä. Ei muutakun maalattiin.

5. Maalauksen jälkeen siirrettiin vanne taas uuniin n200 asteiseen, annettiin sen olla siellä n.20 minuuttia jotta jauhe sulaisi siihen vanteeseen.

Itse kun tulin tähän työntekoon mukaan niin näky oli huikea. Marika nauraa pää punasena ja Menni nauraa. Ilmeisesti sähköiskut olivat jännän tuntuisia.

Tässä vähän kuvia:

Täs on kuva siittä kun vanne on menossa esilämpenee.

Sannaa hieman jännitti.

Rapsutettiin puukolla maalia irti jotta saatiin laitettua sähkö tsydeemi siihen kiinni.

Tuo vihreä tsydeemi on se mitä koitin selittää edellisessa kuvassa xD


 Otettiin poies nuo jämät mitä tuli kun rapsutteli puukolla.

Eikun vaan maalaamaan.

Sanna hiaman huili.


Maanantaina pääsen itse kokeilemaan ensimmäistä kertaa tätä jauhemaalausta, hieman jännittää, mutta hauskaa siittä tulee!

Maanantai 12.11.2012

Tänään oli tosiaan mun vuoro päästä jauhemaalaamaan. En kylläkään päässyt heti aamusta, sillä jauhemaalaamossa oli ruuhkaa. Kun tilaa riitti otimme maalaamon haltuumme.
Menni & Sanna opetti/auttoi mua jauhemaalauksen aikana. Kiitos heidän vanne onnistui mainiosti.
Mennikin kehui, se tuntu mukavalta. Kiitos nyt vielä kertaalleen molemmille neitokaisille.
Yks asia oli kylläkin jännä tuon jauhemaalauksen aikana. Meinaa se kun saa tällin/sähköiskun takapuoleen. Kyllä neidit nauro kun tää likka huus ja pomppi säikähtäneenä, mut tässä kuva vanteestani minkä maalasin:


Maanantai 19.11.2012

Tänään naputettiin keskiö takaisin paikalleen ja nyt ne odottavat asiakasta!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti