sunnuntai 28. lokakuuta 2012

Näin se lähtee!

Tässä vähän tämän viikon tapahtumia.

Maanantaina (22.10.2012) aloitimme Mennin ja Oskun kanssa julisteiden levittämistä ympäri tavastiaa.
Tiistaina veimme sosiaali- ja terveysalallekin julisteita, "vihdoin ja viimeinen jaksoimme sinnekin kävellä". 
Nyt lappuja on ympäriinsä Koulutuskeskus Tavastian alueilla sekä ympäriinsä koulun ulkopuolellakin.

Tässä on kuva julisteesta:
Pestään, siivotaan, kiillotetaan,vahataan ja tienataan!

Ajoneuvon pesuun ryhtyy aina vuorollaan yksi ryhmä, mutta tämän viikon perusteella se on mennyt enemmikseen niin, että porukka on kasaantunut siten, että ne jotka kerkeävät ja haluavat ryhtyä auton pesuun ovat siihen sitten tulleet tekemään sitä. Kyllä se noinkin käy, mutta mukavaahan se olisi, että tämä menisi alkuperäsen sopimuksen mukaisesti, että jokainen vuorollaan yms.

Tässä vähän vaiheita miten toimimme auton kanssa jos siihen halutaan kaikki nuo pesut,vahaukset ja kiillotukset:


1. Ajoneuvo pestään vedellä ja tehdään vikalista!


2. Laitetaan ämpäriin vettä ja autoshamppoota. Sienen avulla käydään koko auto läpi.3. Tämän jälkeen kuivataan auto kumilastalla. Kumilastalla kun ottaa niin lähtee ylimääräset vedet poies, joka nopeuttaa auton kuivumis vaihetta.

4. Sitten ruvetaan siivoamaan autoa sisältäpäin. Eli ensimmäiseksi otetaan ylimääräiset tavarat poies autosta, jonka avulla nopeutamme auton siivousta. Sitten aloitetaan imurointi sisältä, takaronttia myöten. Sit pestään sisäpuolelta ikkunat!

5. Näiden jälkeen seuraava vaihe onkin myllyttäminen. Ennen myllytystä kuitenkin suojataan autoa, paperilla tai teipillä suojataan esimerkiksi valot sekä rekkari! Sitten vaa myllyttämään!6. Myllytyksen jälkeen ruvetaan vahaamaan koko auto. Esim: mömmöä laitetaan konepeltiin ekana annetaan sen vaikuttaa hetken jonka jälkeen toinen tulee pyyhkimään sen poies. Siittä sitten jatketaan hommaa niin, että koko auto on käyty vahalla lävitse. Valot kannattaa kylläkin ikkunanpesu aineella putsata ei sillä kyllä vahaaminenkin käy, mutta ei kannata laittaa vahausainetta kuin pikkumäärän liinaan.

7. Ei saa unohtaa, että ikkunoiden pesu vielä puuttuu ulkopuolelta joten nyt on sen aika. Syystä, että kun myllyttää niin tuosta pörröisestä tsydeemistä lentää "höyheniä" ikkunoihin ja kun vahaa niin siinäkin saattaa roiskahtaa vahaa ikkunoihin. Tämän takia kannattaa ihan viimisenä pestä ikkunat ulkopuolelta. Säästää ikkunanpesu ainetta!

8. Käydään vielä auto läpi. Tarkastetaan ulkopuoli ja sisäpuoli, että kaikki on siistiä ja sitten vaa auto odottamaan omistajaansa!

Me toivomme, että asiakas on työstämme tyytyväisiä ja teemme tätä mukavalla mielellä! Hauskaa on :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti