maanantai 3. syyskuuta 2012

Kotitehtävä

Junan osien työ seloste

1. Ensiksi valitaan työpiste jonka jälkeen valitaan osat jotka putsataan.

2. Osista putsataan/poistetaan suurimmat rasvat ja muut likapinttymät lastalla tai puukolla yms. millä parhaiten lähtee.

3. Tämän jälkeen osat laitetaan pesuriin, joka poistaa loput liat. Pesuri pistetään n. 80:neen asteeseen ja annetaan peseytyä 5min. Kun osat on ollut 5min pesukoneessa ne otetaan poies ellei niissä edelleen ole likaa. Jos osissa on likaa, laitetaan ne vielä viideksi minuutiksi uudelleen koneeseen.

4. Kun osat ovat käyneet pesurissa, ne kuivataan ja siirretään seuraavaksi sinkoon, joka irrottaa osista vanhan maalin ja ruostumat. Osat ovat singossa n.5min. Sillä välin kun osat ovat singossa vaihdetaan pöytään uusi pahvi johon teipataan kiinni keppejä, joihin asetellaan junan osat. Tämän jälkeen suojataan "ratakset" maalarinteipillä, ettei maali pääse niihin.

5. Sen jälkeen haetaan maali, Temalac FD 50 plus ohennetaan tinnerillä ja siihen sopiva ruisku.

6. Sitten vaan "kammioon" maalaamaan. Ainiin ethän unohda, maskia, hanskoja, suojalaseja ja haalareita.

7. Ensimmäisenä maalataan osien reunat ja sivut jonka jälkeen päältä tasaisella liikkeellä ja hyvällä väli etäisyydellä.

8. Kun osat ovat saatu valmiiksi jätetään ne kamioon kuivumaan.

9. Kun osat ovat kuivuneet, niistä irroitetaan teipit ja tämän jälkeen osat laitetaan valmiitten osien pinoon.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti